![2 кг картофи, обелени и нарязани на полумесеци
1 глава лук
2 чаени лъжици червен пипер
1 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица сол
½ връзка копър
½ чаша олио
1 супена лъжица брашно](/media/files/resized/article/654x358/407/2b8085436487f5134daf166b6d2d5407-9abda444d82d8e9c79d28978df87111b.jpg)
45 мин.
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете нарязания лук в намазнена тава и го запечете леко. Картофите запържете в сгорещена мазнина. Разбърквайте непрекъснато. Извадете картофите. Направете запръжка от брашното и червения пипер като разбърквате непрекъснато сместа в тигана с мазнината от картофите.
Изсипете картофите в тавичката с лука. Залейте със запръжката от брашното и червения пипер. Разбъркайте добре зеленчуците, за да полепне добре запръжката по тях. Поръсете с нарязания копър, солта и черния пипер и отново разбъркайте.
Печете в загрята фурна до готовност.
Снимка: iStock
Вижте още: