Меню

Постни картофи по селски

24 декември 2015 | 10:45 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2 кг картофи, обелени и нарязани на полумесеци
1 глава лук
2 чаени лъжици червен пипер
1 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица сол
½ връзка копър
½ чаша олио
1 супена лъжица брашно
45 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете нарязания лук в намазнена тава и го запечете леко. Картофите запържете в сгорещена мазнина. Разбърквайте непрекъснато. Извадете картофите. Направете запръжка от брашното и червения пипер като разбърквате непрекъснато сместа в тигана с мазнината от картофите.

Изсипете картофите в тавичката с лука. Залейте със запръжката от брашното и червения пипер. Разбъркайте добре зеленчуците, за да полепне добре запръжката по тях. Поръсете с нарязания копър, солта и черния пипер и отново разбъркайте.

Печете в загрята фурна до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай