Меню

Лесни патешки бутчета конфи

29 февруари 2016 | 09:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 бр патешки бутчета
1 и ½ супени лъжици сол
1 чаена лъжичка черен пипер
½ чаена лъжичка мащерка, сушена
1 дафинов лист
160 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете солта, черния пипер, мащерката и дафиновия лист. Поръсете щедро върху месото. Поставете бутчетата в съд с плътно затварящ се капак за през нощта.

На следващия ден започнете готвенето. Поставете патешките бутчета в тава за печене с мазната част към дъното на тавата. Започнете да ги печете на средна температура, докато патешката мазнина започне да се разтапя.

Когато видите, че месото е ¼ покрито с мазнина или на около 20-тата минута, обърнете патешките бутчета. Покрийте с фолио и отново пъхнете във фурната. Печете така за 2 часа като намалите градусите на фурната на 150.

Сервирайте с гарнитура от картофи или свежа салата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай