Меню

Карфиол с бекон и кашкавал на фурна

10 март 2016 | 12:00 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
Спрей за готвене
500 г карфиол
¼ чаена чаша заквасена сметана
¼ чаша кисело мляко
1 супена лъжица масло
1 чаша настърган кашкавал
2 супени лъжици бекон на кубчета
1 супена лъжица пресен лук, нарязан
1 чаена лъжичка млян чесън
½ чаена лъжичка черен пипер
1 щипка сол
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете голяма тавичка за печене със спрея за готвене. Накъсайте карфиола на дребни розички. Към него добавете сметаната, киселото мляко, маслото (разтопено) и бъркайте енергично, докато се смесят всички съставки. Не се плашете, ако карфиолът се разпадне – още по-добре. Някои предпочитат да пасират продуктите в блендер.

Към сместа с карфиола добавете ¾ чаша кашкавал, бекона, лука, чесъна, солта и пипера. Разбъркайте отново и разстелете сместа в намазнената тавичка.

Печете в загрята фурна за около 15 минути. Малко преди да е готово поръсете с останалия кашкавал и допечете до готовност.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай