Меню

Пиле по китайски с ананас

23 май 2016 | 11:51 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
2 супени лъжици зехтин
½ средно голяма глава лук, нарязана на кубчета
300 г пилешки гърди, нарязани на едри парчета
500 мл разтворен зеленчуков бульон
2 купички ориз
1 връзка праз лук, ситно нарязан
10 г китайски сухи гъби, накиснати
3 резенчета ананас
1 малка чили чушка, нарязана
2 щипки настърган джинджифил
сока от 1 лимон
20 мл соев сос
микс подправки по избор
1 клонка свеж кориандър
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Овкусете пилешкото с подправките. Добавете зехтина и лука в съда за готвене. Изберете програма за пържене и задайте време 5 минути. Натиснете старт и сложете пилешкото като разбърквате от време на време.

От менюто изберете програмата за ориз и натиснете старт. Добавете праза, гъбите, ананаса, чили чушката и джинджифила. Затворете капака и оставете да се готви за 10 минути.

След това добавете ориза и бульона, смесете всичко и затворете капака. След 10 минути добавете лимоновия сок и соевия сос. Оставете да се готви до готовност или според продължителността на програмата, която сте избрали.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай