Телешко със зеленчуци по китайски

17 март 2015 | 11:12 | Илияна Николова
5 от 8 гласа
Добави в любими
500 г телешко/говеждо, нарязано на тънки ивици
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици бяло вино
1 супена лъжица кафява захар
½ чаена лъжица нишесте
1 супена лъжица олио/зехтин
1 супена лъжица млян пресен джинджифил
1 супена лъжица млян чесън
200 г бланширана бамя
2 моркова, нарязани на жулиени
1 червена чушка
1 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете соевия сос, виното, кафявата захар и царевичното нишесте. Оставете настрана.

Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Запържете джинджифила и чесъна за около 30 секунди или докато покафенеят леко и равномерно. Сложете и месото в тигана. Пържете от всяка страна по около 5 минути.

Добавете предварително бланшираната бамя, морковите и чушката. Запържете всичко за около 3 до 5 минути.

Прибавете сместа със соевия сос. Изчакайте да заври леко като разбърквате непрекъснато. Намалете топлината и оставете да покъкри малко, докато се посгъсти. Сервирайте горещо.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай