![1 и ½ чаши ориз
250 г пресен спанак, нарязан на ситно
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
2 големи моркова, нарязани на кръгчета
1-2 лъжици олио
3 домата, нарязани и без люспи
1 щипка сол
1-2 щипки черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/790/5afbaa97dd8507e1dd904e4e65e03790-e67706d5c5bbd8e242e85f66b516cbb7.jpg)
40 мин.
-
Порции: 4
Загрейте олиото на средна температура и в него запържете лука и морковите. Добавете няколко лъжици вода, за да омекнат по-бързо. Овкусете с подправките. След това добавете спанака и разбъркайте добре, докато се смачка.
Към зеленчуците добавете ориза. Излейте 3 чаши вода. Оставете ориза да къкри на бавен огън като разбърквате от време на време. Когато цялата течност се поеме, ястието е готово.
Снимка: iStock
Опитайте още: