Меню

Постна лазаня с доматен сос и подправки

6 декември 2016 | 07:32 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за лазаня
1 глава лук
1 голяма консерва белени домати
1 чаша доматено пюре
2 скилидки чесън
2 щипки босилек, сушен
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 стръка пресен магданоз
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина на средна температура. Запържете в него намачкания чесън. Добавете лука и разбъркайте за няколко минути. След като се разнесе ухание от тигана добавете и доматите и пюрето. Овкусете с подправките. Похлупете с капак и оставете да къкри на тих огън, докато се сгъсти.

Отделно в дълбока тенджера кипнете вода. В нея потопете корите за лазанята за кратко. Отцедете ги и ги оставете настрана. След като соса е готов подредете в тавичка за печене ред кори, ред сос и така, докато продуктите свършат.

Печете лазанята увита с фолио в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай