Това е рецептата за класическия вкусен Крем брюле (много близо до Крем карамел), но в по-пролетен вариант – с ягоди.
Опитът си заслужава!
За 2 порции: 
 8-10 ягоди 
 2 чаени лъжици ликьор (при наличие – ягодов) 
 2 жълтъка 
 2 чаени лъжици захар 
 200 мл течна сметана 
 1 пак. ванилия
Приготвяне: 
 Загрейте фурната на 160 градуса предварително.
Почистете и нарежете на по 4 ягодите. Добавете към тях ликьора. Оставете 15-тина минути. 
 Отделения сос поставете в купа. 
 В купа разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Добавете сметаната и ликьора.
Разпределете ягодите в купичките. Залейте със сместа. Поставете във фурната във водна баня.
Печете около 35-40 минути. Извадете и охладете. Поставете в хладилник.
При поднасянето украсете с ягода и сметана. Добър апетит!