Меню

Риба на фурна

9 май 2007 | 09:42 | Аз жената
Добави в любими
800 г филе от прясна или замразена риба
сока от 1 лимон
сол
черен пипер
за пълнежа:
1 супена лъжица олио
1 глава кромид лук
500 г печурки
2 домата
сол
черен пипер
мащерка
2 супени лъжици н

Продукти
Приготвяне

Разстиламе филето. Ако е замразено, оставяме го да се размрази. Разрязваме филетата по дължина на две. Поръсваме с лимоновия сок, солта и черния пипер. Оставяме филетата да се мариноват.
Запържваме нарязания лук в олиото. Добавяме гъбите, а след тях обелените и нарязани на дребно домати. Слагаме сол, черен пипер и мащерка на вкус. Оставяме леко да се сгъсти. Заедно с магданоза разстиламе пълнежа върху филетата, които след това навиваме и поставяме в тавичката. Добавяме бялото вино и бульона, покриваме с фолио и печем 30 мин на фурна при 180 градуса. Сервираме със зелена салата.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай