Меню

Рецептата на Мариела Нордел за шоколадово фондю

28 юли 2018 | 06:37 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Шоколад по ваш избор
няколко капки ванилова есенция
няколко с.л. течна животинска сметана или прясно мляко
1 с. л. коняк или ром
пресни плодове
20 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Загрейте на водна баня парчетата шоколад и прибавете към тях останалите съставки. Разбъркайте добре. Когато се получи течна консистенция, прехвърлете в порцеланова купичка, която поставяте над малка запалена свещичка – да се поддържа топло и течно фондюто. Нарежете отделно средно големи парчета плодове – банани, ябълка, манго, ананас и поднесете с дълги вилички.

Снимки: личен архив,; iStock

Мариела Нордел е топкулинар и космополитна личност. Каква е тайната на добрата храна, покоряването на мъжкото сърце и докъде може да се стигне с черпак в куфара, вижте тук.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай