Необходими продукти:
3 патладжана
2 чаши ориз
1 кубче пилешки бульон "Gallina Blanca"
1 глава лук
3 домата
1-2 скилидки чесън
чубрица
копър
сол и черен пипер
олио

Приготовление:
Нарежете патладжаните на филийки и ги кипнете за няколко минути във вряща подсолена вода, докато омекнат.
Измийте ориза и нарежете лука на ситно. Загрейте олио и запържете ситно нарязания лук.
Като стане прозрачен, сипете 4 чаши вода и начупете бульона в ориза. Добавете ситно нарязания чесън и поръсете с черен пипер и чубрица.
Задушавайте ориза, като разбърквате. След това намажете тавичка с олио, подредете на дъното резени патладжан.
Отгоре разпределете ориза, а най-отгоре сложете другите патладжани. Наредете върху тях резени домати и запечете във фурната.
Ако имате повече патладжан и ориз, може да ги редувате на повече пластове. Поднесете патладжаните поръсени с копър, заедно с бучка сирене.