Меню

Свински пържоли с бира

23 декември 2018 | 06:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 свински пържоли
зехтин
сол, черен пипер на вкус
масло
2 броя обелени и нарязани круши
500 мл бира
3/4 ч.л. изсушен градински чай
40 мин

  • Порции: 2-4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган. Овкусете пържолите със сол и черен пипер. Сложете ги в тигана и ги оставете докато станат леко златисти (около 4 минути за всяка страна). След това ги извадете в чиния. В същия тигани мазнина сложете крушите, ако е необходимо добавете бучка масло. Гответе ги до златисто (около 6-7 минути), след което ги извадете в чиния. Отново в същия тиган изсипете бирата и прибавете градинския чай. Върнете месото и крушите, похлупете с капак и гответе около 10-12 минути. Ако сосът не се е сгъстил, може да му добавите 1/2 с. л. брашно.

Снимка: iStock

Вижте и:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай