Продукти:
1 по- голямо пиле / около 1,5 кг/,
3-4 гл. лук,
10 бр. зелени чушки,
5 домата,
1 ч.ч. ориз,
1 кубче пилешки бульон Gallina Blanca,
1 вр. магданоз,
черен пипер на вкус,
100 мл. олио.

Приготовление:
Пилето се нарязва на парчета и се запържва в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко нарязаният на филийки лук, добавят се едро нарязаните чушки, бульонът, 1 ч.ч. топла вода и се задушават. Добавят се обелените и нарязани домати и черен пипер на вкус.
Ястието се прехвърля в тавичка или глинен гювеч,  подреждат се парчетата месо, добавят се оризът и 2-3 ч.ч. топла вода и се пече в умерена фурна до готовност. След изваждането му от фурната се наръсва със ситно нарязан магданоз.