Меню
Готварство

Микс от плодов коктейл

03.07.2007г. / 21 59ч.
Аз жената
Микс от плодов коктейл

Приготвя се в началото на лятото: Започва се с първите узрели плодове, които се поставят с мерителна чашка в трилитров буркан с 1 литър дом. ракия, примерно 100 г узрели ягоди, след това същата доза узрели малини, узрели кайсии, праскови, череши, дини, пъпеши, круши, до есенните дюли, грозде и т. н.
Едно и също количество в трилитров буркан с 1 литър ракия, добавяйки добре узрелите плодове, добавяме и по 100 г захар към всяко количество измит плод.
Бурканът държим на тъмно с капак. След поставянето и на последния плод, изчакваме седмица, две, прецеждаме и съхраняваме, като пикантен ликьор, а плодовете от този микс посипваме със захар и използваме през зимата, като пълнеж за различни кифлички, кексове и украса за торти.

Коментирай