![6 големи яйца
150-200 г пушена сьомга
2 супени лъжици майонеза
2 супени лъжици заквасена сметана или кисело мляко
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка копър
лимон за украса](/media/files/resized/article/654x358/031/d16dfe33ef2c375da135a321efab0031-f6ca52e5d6e218a00e41d04e28e052f9.jpg)
25 мин
-
Порции: 6
Яйцата трябва да са твърдо сварени. След това се обелват внимателно и се разрязват наполовина по дължината. Премахнете жълтъците и ги сложете в купа. Комбинирайте ги с майонезата, заквасена сметана, сол, пипер и наситнения копър. С получената гладка смес се пълнят белтъците и се подреждат в подходяща чиния. За финал украсете всяка половинка яйце с парче сьомга и лимоново резенче.
Снимка: iStock
Опитайте още: