Меню

За сирената

17 юли 2007 | 11:27 | Аз жената
Добави в любими
За сирената

Приготвяне
Сиренето е пълноценна хранителна крепост, богата на белтъчини, мазнини, минерални вещества и, о, чудо!, витамини. Съдържащите се в нея мазнини се усвояват добре от организма и му осигуряват значително количество от мастно-разтворимите витамини A и E.

Известно е, че в крепостта на Сиренето е държан като затворник лецитин по обвинение в изграждането на нервни тъкани. Похитителите са многобройни – всички жизненонеобходими аминокиселини с лидер лизин (това е тайнствена групировка, която се подвизава в големи количества там).

Разбира се, на специалната пресконференция терористите заявиха, че откупът ще бъде в размер на още сирене. В ексклузивното интервю със старшия детектив Джон Маклейн (ако се чудите откъде ви е познато това име, не се чудете – не ви е познато) той прозря замисъла им – 100 г меко или твърдо сирене осигуряват от 35 до 50% от необходимата дневна доза белтъчини за възрастни. След пробив в системата се оказа, че с такъв откуп терористите хващат 2 заека за ушите, защото освен белтъчини, 100 г меко сирене осигуряват 50% от дневната доза калций, нужна на организма, а твърдото сирене – 100%!

Надяваме се някой суперчовек да се намеси, да изкара похитителите от леговището им и да приеме нужните за своя суперчовешки организъм хранителни вещества от тях.

В следващите няколко дни ще Ви запознаем по-подробно с някои от прочутите бандити на крепостта Сирене.

* * *

За сиренето Грана Падано
За сиренето Гауда
За сиренето Маскарпоне
За сиренето Рокфор
За сиренето Моцарела
Рецепта с Грана Падано

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Martin ( преди 11 години )
опа, ето че има инфо за рокфорд-синъо сирене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Martin ( преди 11 години )
Много забавен стил на писане. Същевремнно информативен. Добавете статия и за синъото сирене. Поздравления. Джон Маклейн е Брус Уилис от "Умирай трудно".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар