Меню

Бяло чили с пиле

19 септември 2019 | 08:51 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
2 глави лук, нарязан 
4 скилидки чесън, пресован 
4 броя пилешки гърди без кост, сварени и нарязани 
600 мл пилешки бульон, разтворен 
2 зелени люти чушки, нарязани 
2 чаени лъжици кимион
2 чаени лъжици риган
1 и ½ чаени лъжици червен лют пипер 
300 г царевица от консерва, отцедена 
300 г сварен боб от консерва, отцеден
1 чаша настърган кашкавал по избор
50 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Запържете лука и чесъна за 10 минути. Добавете пилешкото, бульона, зелената чушка, ригана и червения пипер. Оставете да кипне. Намалете котлона на слабо и прибавете боба и царевицата. Оставете да къкри 30 минути. Сервирайте в отделни купи и поръсете обилно с настъргания кашкавал.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай