Меню

Пържено пилешко с балсамико

8 октомври 2019 | 15:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 броя пилешки гърди без кост
1 чаена лъжица чеснова сол
черен пипер на вкус 
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана
1 малка консерва домати, нарязани
½ чаша оцет балсамико 
2 моркова, нарязани
1 чаена лъжица сушен босилек
1 чаена лъжица сушен риган
1 чаена лъжица сушен розмарин
½ чаена лъжица сушена мащерка
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Овкусете пилешките гърди от двете страни на месото с черния пипер и чесновата сол. Загрейте мазнината в голям дълбок тиган. Запържете в него месото до златисто или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Пържете, докато лукът покафенее или още 3-4 минути.

Добавете в тигана и нарязаните домати, моркови, оцет балсамико. Овкусете с останалите подправки и разбъркайте. Гответе така, докато месото изгуби розовия си цвят изцяло или около 15-20 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай