Меню

Рецепта за джамбалая

1 ноември 2019 | 10:00 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
600 г пилешко месо без кост от бут или гърди
300 г пресни скариди, които да са почистени
200 г наденица
150 г дългозърнест ориз
2 чушки
2-3 стръка селъри
400 г домати от консерва, нарязани на кубчета
4 скилидки стрит чесън
3 чаши пилешки бульон
1 ч. л. сушена мащерка
1 ч. л. сушен риган
зехтин или олио
сол, черен пипер на вкус
½ ч.л. лют червен пипер
90 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера загрейте мазнината и сложете в нея нарязаните чушки, селъри, стрития чесън и лука (по желание може да добавите 1 чаша нарязана бамя). Когато поомекнат добавете нарязаното като за яхния пилешко месо (овкусено със сол и черен пипер) и нарязаната наденица.

Когато месото стане златисто може да добавите ориза, домати, подправките и бульона. Похлупете тенджерата и намалете огъня. Когато оризът стане готов и сосът се редуцира прибавете скаридите. Разбъркайте внимателно и след 3-4 минути те трябва да са готови. Преди да сервирате поръсете с нарязан зелен лук.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай