![700 г картофи
100 г лук
1 морков
100 г целина
5 скилидки чесън
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
100 г киселец
100 г домати
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
2 дафинови листа
100 м](/media/files/resized/article/654x358/c7d/cd012356d8a49f378b04ba4b7440ac7d-0f0bbd7770d509b915e9b41bf65dbdf5.jpg)
Обелете зеленчуците. Нарежете ги – картофите на резени, моркова и целината на кубчета, лука, доматите и киселеца на ситно. Изпържете лука, след това прибавете моркова и целината, както и чесъна, нарязан на ситно. Задушавайте около 10 минути. Добавете доматите, киселеца и залейте зеленчуците с топла вода, в която предварително е разтворено 1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca” (да се покрие сместа). Сварете ястието на слаб огън. Подправете го с дафинов лист, чесън, копър, магданоз. Сервирайте с кисело мляко.