Меню

Тиквени понички с канела

26 декември 2019 | 06:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши брашно
1 и ½ чаени лъжици бакпулвер 
½ чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица канела 
1/8 чаена лъжица индийско орехче 
250 г рикота, добре отцедена 
½ чаша пюре от тиква 
¼ чаена чаша захар
2 големи яйца
1 чаена лъжица ванилия 
олио за пържене
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пресейте всички сухи съставки заедно. С миксер разбийте яйцата със захарта. След това към тях добавете рикотата, пюрето от тиква, яйцата, ванилията. Разбъркайте добре. Добавете сухите съставки и отново разбийте, но с приставка за тесто. Тестото е готово, когато стане гладко, меко и разтегливо.

Загрейте олиото за пържене в дълбока тенджера или тиган. С лъжица пуснете малко от тестото, за да се получи бухтичка. Ако искате поничките ви да изглеждат досущ като от пекарна, предварително оформете топчета, притиснете ги с ръка към масата, след това с малка чаша ги изрежете в средата, така че да се получи дупка. След това ги пуснете една по една в горещата мазнина.

След като са готови ги извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай