Меню

Ябълкови браунита с канела

23 март 2019 | 07:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло, разтопено
1 чаша захар 
1 яйце 
3 ябълки, обелени и настъргани
½ чаша счукани орехи 
1 чаша брашно
¼ чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сода 
1 чаена лъжица канела
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа разбийте разтопеното масло, захарта, яйцето до получаване на пухкава смес. Добавете настърганите ябълки и орехите. В отделна купа смесете или пресейте брашното, солта, бакпулвера, содата и канелата. Комбинирайте двете смеси и разбъркайте с миксер. Излейте полученото тесто в покрита с хартия за печене квадратна тава. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути или до суха клечка.

Нарежете получения правоъгълен сладкиш на квадратчета, за да получите ябълковите браунита.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай