Загрейте маслото в тенджера на средна към висока температура. Задушете в него лука, докато омекне или за 10 минути. Поръсете лука със захарта, намалете котлона и разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. Оставете да къкри 30 минути, докато лукът омекне напълно. Добавете към него чесъна и разбърквайте за около минута.

Излейте шерито в тенджерата. С дървена лъжица разбъркайте добре, като се постараете да изстържете загорелите остатъци от дъното на съда.

Прехвърлете лука в мултикукъра. Залейте с бульона. Овкусете със сол, мащерка и дафинов лист. Покрийте и гответе за 4 часа. 10 минути преди да сервирате супата я гарнирайте с препечени филийки франзела.

Междувременно смесете настърганите сирена. Разпределете горещата супа в купички и към всяка купичка добавете от сирената. Те ще се разтопят след няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още: