Меню

Супа с нахут и гъби

7 февруари 2020 | 10:31 | Илияна Николова
Добави в любими
150 г нахут
60 г гъби 
60 мл зехтин
1 глава лук, нарязан 
1 скилидка чесън, пресован 
175 мл бяло вино
100 г белени домати, нарязани 
1 стрък целина, нарязана
500 мл зеленчуков бульон
1 дафинов лист
1 чаена лъжица магданоз 
1 чаена лъжица мащерка 
сол и черен пипер на вкус 
1 щипка майорана
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Накиснете нахута за през нощта. Когато приготвяте супата го изплакнете и прецедете. Сложете го в тиган и го покрийте с вода. Добавете щипка сол и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 45 минути.

Поставете нарязаните гъби в купа. Покрийте ги за 30 минути, за да се накиснат добре. Загрейте зехтина в тенджера. Запържете лука. Добавете чесъна, целината, нахута и бялото вино. Варете, докато течността почти се изпари. Добавете доматите, гъбите с водата, в която са били накиснати, бульона, дафиновия лист, мащерката и магданоза. Варете за около 20 минути. Овкусете със сол и пипер.

Сервирайте супата, подправена с още малко зехтин и майорана.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай