Нахутът или както сме свикнали да го наричаме у нас – леблебия, е родом от Средиземноморието и Близкия изток. Кулинарните достойнства на нахута са доказани и неоспорими. От него могат да се приготвят редица ястия, дори кафе. Това е обяснимо – леблебията има изключително много полезни действия за организма. Неслучайно се употребява от древни времена до днес. Вижте какво можете да приготвите с нахут. Предлагаме цели 25 разнообразни рецепти!
- Домашен хумус с нахут и маслини
- Картофена салата с нахут, колбас и грах
- Салата с нахут, зеленчуци и сирене
- Манджа с нахут, наденица и бекон
- Пилешка яхния с нахут и зеленчуци
- Салата с киноа, нахут и свежи зеленчуци
- Фалафел с картофи и нахут
- Салата с чери домати, нахут и спанак
- Лесна салата с нахут
- Хумус с нахут и червени чушки
- Средиземноморска салата с нахут
- Хумус с тахан по рецепта на Джейми Оливър
- Вегетариански пълнеж за сандвич с нахут
- Салата с боб и нахут
- Салата от нахут с риба тон
- Салата с нахут и моцарела
- Спанак с нахут и домати
- Нахут с ориз
- Салата с риба тон, нахут и рукола
- Салата с авокадо, нахут и манго
- Нахут с ориз и наденица
Коментари 0
Напиши коментар