Меню

Крем супа с целина и орехи

2 април 2020 | 10:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
30 г масло
1 глава лук, нарязан
1-2 стръка целина, ситно нарязана
1 л пилешки бульон
1 щипка сол
Черен пипер на вкус 
60 г орехи
150 мл готварска сметана
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете половината от маслото в касерола на средна температура. Запържете в него лука и целината. Гответе с разбъркване около 10 минути. Залейте с бульона и оставете да заври. Овкусете целината със сол и пипер. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути.

В друг съд разтопете останалото масло. В него добавете счуканите орехи. Гответе до златисто или около 3 минути. Оставете настрана. Пасирайте супата с пасатор или в блендер. Върнете я на котлона и добавете сметаната и орехите с маслото. Разбъркайте и сервирайте топла.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай