Сложете сладоледа в дълбока купа и го разтопете в микровълнова за около 20-30 секунди. Разбъркайте го добре и прибавете към него жълтъците (сладоледът не трябва да е врял или топъл). Отново хубаво разбийте съставките, като може да ползвате телена бъркалка. Сместа се разпределя в купички тип рамекин, които се поставят в по-голям и дълбок съд, в който се сипва вода приблизително до средата на купичките (пече се като крем карамел). Купичките се поставят в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20-30 минути. Когато кремът е готов, извадете купичките и ги оставете да се охладят на стайна температура. Върху всяка поръсете по 1 чаена лъжичка захар и я разтопете внимателно ползвайки сладкарска горелка. Ако нямате такава може да сложите купичките отново във фурната, докато се карамелизира захарта.

Снимка: iStock

Вижте още: