Меню

Мексиканска запеканка с телешко

3 май 2020 | 05:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешко 
2 чаши готова салца 
450 г боб от консерва 
3 чаши чипс тип тортиля
2 чаши заквасена сметана 
55 г черни маслини без костилка, нарязани 
½ чаша пресен лук, нарязан 
½ чаша домати, нарязани 
2 чаши настърган кашкавал
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В голям тиган на средна температура запържете телешкото, предварително нарязано на дребни късове. Разбърквайте, докато порозовее, след това добавете салцата и намалете котлона. Оставете да къкри 20 минути, докато течността се абсорбира. Добавете отцедения боб и увеличете температурата.

Намажете с мазнина тава за печене. Разпръснете в нея чипса тортиля. Върху него с лъжица разпределете сместа с телешкото. Отгоре покрийте със заквасена сметана. Поръсете с маслини, пресен лук, ситно нарязан и нарязаните домати. Покрийте с настъргания кашкавал. Печете за 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай