Меню

Бананов хляб в хлебопекарна

19 май 2020 | 05:05 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
260 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сода 
150 г пудра захар
3 супени лъжици олио 
2 яйца
2 банана, обелени и нарязани на едро
90 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Поставете всички съставки в купата на машината за печене на хляб. Изберете програмата за месене на тесто. Месете около 5-6 минути или докато бананите се намачкат и другите съставки се смесят. Използвайте силиконова шпатула, за да притиснете горната част на хляба. Не продължавайте да месите. Ако се наложи оберете с шпатулата остатъците от тесто по стените на формата и ги добавете към хляба.

Изберете настройка за печене и натиснете старт. Печете около 1 час. Пъхнете голяма клечка за шишчета, за да проверите дали ще излезе мокра или суха. Ако е сравнително суха, значи хлябът е готов. Изключете и оставете да си почине още 10 минути преди да извадите хляба от формата.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай