Меню

Салата с пиле и кускус

30 май 2020 | 05:38 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
175 г кускус
500 г пилешки бульон
120 мл сухо вино
1 супена лъжица зехтин
Сокът от 1 лимон
1 и ½ чаени лъжици кимион
1 скилидка чесън, пресован 
450 г пилешки гърди без кожа, нарязани 
1 зелена чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана
1 жълта чушка, нарязана 
2 малки глави лук, нарязан
30 г черни маслини
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете кускуса според указанията на опаковката. Използвайте пилешкия бульон за варене вместо вода. Отцедете и оставете настрана.

В голям дълбок тиган на средна температура смесете виното, зехтина, половината от лимоновия сок, 1 чаена лъжица кимион, чесъна. Разбъркайте добре и добавете пилешкото. Оставете да къкри на тих огън, докато течността се изпари и соковете на пилешкото се избистрят или около 7-8 минути.

Извадете пилешкото от тигана. Смесете го с останалия лимонов сок, остатъка от кимиона, трите вида чушки, лука и кускуса. Разбъркайте и сервирайте салатата гарнирана с маслините.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай