Меню

Лесен шоколадов сладкиш

7 октомври 2020 | 13:11 | Михаела Лазарова
4 от 6 гласа
Добави в любими
1 и 3/4 ч.ч. брашно
1 и 3/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. натурално какао на прах
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 и 1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
2 яйца
1 ч.л. ванилова есенция
1-2 с.л. масло
1 чаша мляко
2 с.л. олио
1 чаша топла вода
За глазурата:
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
125 г масло, разтопено
3 с.л. натурално какао на прах 
1 ч.л. ванилова есенция
1-3 лъжици вода
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа комбинирайте брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта и разбъркайте добре. След това прибавете яйцата, ванилията, олиото и млякото. Разбъркайте и тогава сложете водата. От всичко това трябва да се получи гладко тесто, което да сложите в добре намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-45 минути или до готовност. Докато готовият сладкиш се охлажда може да приготвите шоколадовата глазура. В купа се комбинират какаото и пудрата захар. След това се добавят разтопеното масло, ваниловата есенция и водата. Когато се получи хубава и гладка смес намажете обилно сладкиша.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай