Меню

Брауни с агаве и ядки без захар

19 юни 2020 | 04:46 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г ядки (смес от кашу, бадеми, орехи, макадамия или по избор) 
200 г фурми без костилки 
2 супени лъжици неподсладено какао 
3 супени лъжици сироп от агаве 
1 супена лъжица масло, разтопено
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пасирайте ядките до получаване на стрит прах, колкото се може по-фин. След това добавете и фурмите и пасирайте отново. Добавете какаото, сиропа от агаве, разтопеното масло. Направете консистенцията по свой вкус – ако предпочитате по-шоколадово, добавете повече какао. Ако обичате по-сладко, добавете повече сироп от агаве.

Разпръснете сместа в правоъгълна форма за печене, застлана с хартия. Колкото по-малка е тавата, толкова по-високо и сгъстено ще стане браунито. Сложете тавата за 1 час в хладилника, за да се стегне. Преди да сервирате нарежете на квадратчета.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай