Меню

Суфле с яйца и сирене

26 юни 2020 | 05:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
45 г масло
3 супени лъжици брашно
¼ чаена лъжица горчица 
225 мл прясно мляко
120 г сирене грюер или чедър, настъргано 
4 яйца, разделени
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Намажете формички за суфле с малко разтопено масло. Загрейте фурната на 180 градуса.

Разтопете останалото масло за суфлето в тиган на средна температура. В него добавете брашното и горчицата. Разбърквайте постоянно, за да не останат бучки. Добавете млякото на тънка струя, като разбърквате. Оставете сместа да заври, след което я оставете на котлона, докато започне да се стяга и втвърдява, като не спирате да разбърквате.

След като се сгъсти, намалете котлона. Добавете настърганото сирене, което сте избрали. Разбърквайте, докато се разтопи в сместа. Свалете от котлона. Разбийте жълтъците в отделна купа. Бавно излейте млечната смес в тях на тънка струя, за да не ги сготвите. Разбърквайте енергично през цялото време. Сложете сместа обратно на котлона, като добавите останалата млечна смес, отново разбърквайте постоянно. Свалете от котлона и оставете да изстине.

В чиста купа разбийте белтъците до пяна. Внимателно ги добавете към сместа с жълтъците. Разбъркайте нежно и бавно с лъжица, за да остане сместа пухкава. Разпределете сместа в подготвените формички за суфле. Печете за 20 минути в загрятата фурна. Сервирайте веднага.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай