Поставете сливите, водата и лимоновия сок в дълбока тенджера. Включете котлона на силна температура и разбърквайте често. След като започне да завира, намалете котлона. Оставете да покъкри 10 минути.

Добавете захарта. Разбърквайте постоянно, докато се разтопи и заври отново. Добавете пектина и оставете да се разтвори за около 1 минута. Свалете сладкото от котлона. Оберете пяната с решетъчна лъжица. Разпределете го в стерилизирани бурканчета, завийте добре капачките и ги обърнете на обратно. Това ще помогне да се запечатат без варене. Ако държите да сте сигурни в херметическото им запечатване, изчакайте да изстинат напълно. Поставете ги в тенджера със студена вода и загрейте бавно, докато водата заври. След няколко минути са готови.

Снимка: iStock

Вижте още: