Меню

Запечено сирене бри с мед, стафиди и ядки

27 август 2020 | 05:57 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 бр сирене бри или камембер
1/4 чаша мед
50 г сурови ядки микс - орехи, бадеми, кашу
едно нарязани
няколко иглички свеж розмарин, ситно нарязани
30 г стафиди
няколко сушени кайсии по желание
35 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

За тази рецепта може да ползвате кръгло сирене бри или такова на триъгълничета. С нож направете леки надлъжни разрези от горната страна на бялата коричка на сиренето. Сложете го в малка тавичка. Печете го в предварително загрята фурна на 180 градуса. В купичка комбинирайте ядките, стафидите, меда и розмарина. Когато сиренето се разтопи леко и хване коричка, може да му добавите медената смес. Печете още няколко минути. Сложете тавичката на масата и сервирайте с хубава франзела.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай