Меню

Тиквена супа с бекон и крутони

14 септември 2020 | 04:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г тиква
250 г картофи 
200 г лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
2-3 супени лъжици зехтин
50 г масло 
50 г бекон, нарязан 
2 листа градински чай, нарязани на ситно 
1 стрък розмарин, нарязан
2-3 стръка магданоз, нарязан
1 литър зеленчуков бульон
Настърган пармезан 
Сол и черен пипер 
Крутони по желание
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Обелете картофите, нарежете и тях. Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте мазнината в тенджера. Запържете бекона. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато. Добавете тиквата и картофите. Гответе, докато започнат да омекват.

Добавете градинския чай, розмарина, магданоза и бульона. Оставете да заври, намалете котлона и покрийте. Нека къкри около 35 минути.

Сервирайте супата поръсена с пармезана и крутоните.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай