Меню

Конфитюр от червен лук с балсамико

3 януари 2021 | 05:39 | Илияна Николова
Добави в любими
75 г масло
1 кг червен лук, фино нарязан
1 чаена лъжица сол
150 г пудра захар
375 мл червено вино
4 супени лъжици червен винен оцет
2 супени лъжици балсамов оцет
180 мин

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука, захарта и солта в тигана. Разбърквайте много добре. Намалете котлона и оставете да къкри, докато се сгъсти леко и лукът омекне. Разбърквайте от време на време. Оставете да къкри 40 минути, докато повечето сокове се изпарят.

Добавете червеното вино, оцета, балсамовия оцет. Оставете сместа да къкри за още 40 минути, докато лукът се карамелизира, а сосът заприлича на сироп. Свалете от котлона. Охладете и разпределете сместа в бурканчета.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай