Меню

Коледни джинджифилови бисквити

24 декември 2020 | 05:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
340 г брашно
120 г масло, размекнато
100 г кафява захар
190 г кленов сироп 
2 чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица сода
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В купа разбийте захарта с маслото до пухкава кремава смес. Добавете кленовия сироп. Пресейте сухите съставки и ги добавете. Омесете добре, докато тестото започне да се стяга. Продължете с ръце. След като омесите тестото добре го охладете в хладилник за 10 минути или докато се стегне.

Разточете го върху пергаментова хартия, не върху набрашнена повърхност. Нарежете тестото с помощта на формички (елхички, звезди, човечета). Останалото тесто съберете и омесете наново. Пак разточете и отново нарежете с формичките. Подредете бисквитите в тава с хартия и печете за 10-15 минути. Охладете напълно преди да извадите от тавата. По желание украсете с топинг.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай