Меню

Богата плънка за празнична пуйка

23 декември 2020 | 04:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
75 г пълнозърнест хляб без коричка, нарязан на кубчета
10 г бял хляб на кубчета
500 г кайма от сурова наденица
1 глава лук, нарязан
2 стръка целина, нарязана
2 и ½ чаени лъжици градински чай
1 и ½ чаени лъжици розмарин
½ чаена лъжица мащерка 
1 ябълка, обелена и нарязана
100 г сушени червени боровинки
1 връзка магданоз, нарязан
1 бр черен дроб от пуйка, сварен и нарязан
175 г пилешки бульон
50 г масло, разтопено
45 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разпръснете хлебните кубчета в тава за печене. Изпечете ги за 5-7 минути, докато добият загар. Прехвърлете ги в голяма купа. В голям тиган запържете каймата от наденицата, лука, като разбърквате непрекъснато, докато каймата се разпадне на малки топчета и покафенее. Добавете целината, градинския чай, розмарина, мащерката. Гответе за още 2 минути с разбъркване.

Прехвърлете сместа от тигана върху хляба в купата. Добавете нарязаната ябълка, боровинките, магданоза и черния дроб. Разбъркайте. Залейте с бульона и разтопеното масло. Внимателно разбъркайте. Напълнете пуйката с пълнежа и печете.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай