Меню

Пилешки крилца с пармезан и чесън

24 февруари 2021 | 10:06 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг пилешки крилца
1/4 ч.ч. зехтин
сол, черен пипер на вкус
150 г разтопено масло
4 стрити скилидки чесън
няколко стръка наситнен магданоз
100-150 г настърган пармезан
1 ч.л. лют червен пипер на люспи – по желание
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Сложете крилцата в купа, добавете към тях зехтина, сол, черен пипер. Разбъркайте добре, след което ги сложете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти. Отделно комбинирайте маслото, пармезана, чесъна, магданоза и лютия пипер. Разбъркайте добре и сложете в тази смес изпечените крилца. Хубаво разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай