Ябълките се настъргват заедно с морковите. В добре загрят тиган разтопете маслото и ги добавете. След като са леко поомекнали може да им добавите захарта, канелата и накиснатите стафиди. Гответе още няколко минути, докато съставките се комбинират и захарта се разтопи. Премахнете от огъня и добавете ядките. Оставете сместа да изстине, след което я разпределете върху бутертестото и завийте внимателно. Когато слагате плънката, в случай че е останало повече течност, не я добавяйте. Може да сервирате щрудела със сладолед и да ползвате тази течност за заливка. Направете леки разрези с нож отгоре върху тестото и намажете с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Поднесете щрудела поръсен с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още: