Меню

Паста с пиле и пикантни подправки

10 март 2021 | 09:53 | Илияна Николова
Добави в любими
450 г паста 
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица чили сос
450 г пилешки гърди, нарязани
6 супени лъжици песто от босилек
40 г пармезан, настърган
25 г пресен кориандър, нарязан
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата и я отцедете. Оставете да изстине. В тиган загрейте зехтина на средна температура. В него запържете пилето с чили соса. Разбърквайте за около 10 минути, докато пилето покафенее и пусне соковете си. Добавете песто, пармезан, кориандър в тигана и разбърквайте, докато всички продукти омекнат и вкусовете се смесят. Накрая добавете пастата в тигана. Разбъркайте финално и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай