Меню

Великденски шоколадови яйца

29 април 2021 | 05:33 | Илияна Николова
Добави в любими
250 г тъмен или млечен шоколад
Форми за шоколадови яйца
1 белтък, разбит 
150 г фина пудра захар, пресята
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня на слаб огън, като разбърквате постоянно. След като шоколадът се разтопи, добавете към него белтъка и пудра захарта. Разбъркайте с лъжица, за да не спихне белтъкът. Налейте малко от него във всяка форма за яйца, като внимавате слоят шоколад да е тънък и да е равномерно разнесен по формата. Изчакайте да се втвърди леко и да изстине. След това излейте още един тънък слой. Оставете да се стегне в хладилник.

След това внимателно извадете втвърдените половинки яйца от формите и ги залепете с малко разтопен, но изстинал шоколад. Подредете ги в тава и ги върнете в хладилника да стегнат и да се залепят добре. По желание можете да ги напълните с крем или с малки бонбони. Изборът е ваш.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай