С наближаването на дългоочакваните по-топли и слънчеви дни все по-често се замисляме за студените коктейли, дългите летни нощи с приятели и онова усещане за безгрижност, което някак естествено ни завладява с постепенното покачване на температурите.

Авторите на кулинарната книга „Около масата“ шеф Елена Петрелийска и шеф Ники Красимиров, които към днешна дата продължават да приготвят вълшебни вкуснотии, на 31 март от 14:15 часа ще бъдат специални гости в новото дигитално лайфстайл събитие „Светът на Tialoto“, където в рамките на 1 час дамите ще могат да се потопят в света на красотата, но и ще научат именно от известните мастършефове кои ще са гурме-вкусовете на лято 2021.

Дни преди „Светът на Tialoto“ известните готвачи споделиха специално за читателите на Az-jenata.bg изкушаващи рецепти, които са идеални за по-топлите дни.

Начин на приготвяне на хумус супа със зелени аспержи, моркови и поширано яйце:

Пасирайте, докато получите желаната консистенция. Зелените аспержи белим и премахваме пънчетата им. Бланшираме за 1 минута и половина във вряща и подсолена вода.

Морковите измиваме добре и бланшираме в подсолена вода и кубче масло.

Яйцето пошираме внимателно във вода с оцет до степен, до която го предпочитате. Поднасяме хумуса в дълбока купа, заедно със зеленчуците, яйцето в средата и салатата от микрорастения и кълнове.

Кои са Елена Петрелийска и Ники Красимиров?

Елена е дипломиран здравен консултант и нутриционист от Оксфорд и дипломиран главен готвач. Завършва бакалавър и магистър в специалност „Мениджмънт на туризма“ в Холандия и има втора магистратура „ Дипломация и международни отношения“. Винаги готова за нови преживявания и гонеща всяко ново начинание, с което да предизвика себе си, Елена е сред участниците в първото издание на кулинарно риалити, където благодарение на кулинарните си умения, креативната си личност и любовта, с която приготвя храната, е финалист. Днес Петрелийска води кулинарни курсове за деца и за възрастни и подготвя нова кулинарна книга с Plant Based насоченост, като паралелно с нея създава и детска кулинарна интерактивна книга. Член е на фондация „За храната“, с която всяка година организира инициативата на Джейми Оливър Food Revolution Day.

Кариерата на Ники Красимиров започва през 2003 година, когато за първи път влиза в кухнята, а желанието му да стане забележителен готвач го отвежда в Англия. Опита си трупа в кухнята на френския ресторант „Алмейда“, ръководен от известния готвач Алън Джоунс. След близо 3 години трупане на знания, Ники решава да се завърне в родината, където работи като главен готвач във водещи ресторанти в страната. „Както се вижда по-горе, пътят ми като готвач беше доста хаотичен. Хаотичен и безпредметен. Толкова години скитане, толкова години работене, а нямаше пред кого да покажа всичко това, което съм научил“, споделя шеф готвачът.

"Светът на Tialoto" може да гледате на живо на 31 март от 14:15 часа на новата стрийминг платформа на Investor Media Group - Investor Media PRO, както и на tialoto.bg/live.

Вижте още: