Меню

Мекици

01.11.2007г. / 14 12ч.
Аз жената
Мекици

Продукти:
2 яйца
250 г кисело мляко
1/2 ч. лъж. сода бикарбонат
1/2 кг брашно
1 щипка сол
1 ч. ч. хладка вода

Приготвяне:
Разбийте добре яйцата. Последователно към тях прибавете киселото мляко с разтворена в него сода бикарбонат, брашното и солта. Непрекъснато разбивайте сместа. След това прибавете хладката вода и продължавайте да разбивате докато не се получат мехури. Оставете я за половин час, след което пристъпете към пържене на мекиците. Откъсвате малки топчици от тестото, разтегляте ги с намазнени пръсти и ги поставяте в тиган с гореща мазнина. След като се изпържат до златисто ги вадите и ги поръсвате с пудра захар.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
kalina ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
kalina ( преди 12 години )
Искам да попитам пукави и меки ли стават?Защото много рецепти имам . но все не ми харесват а моето дете обожава мекички.МЕРСИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Иглика ( преди 12 години )
Мойте стават доста пухкави обикновено, но децатавсякак ги обичат:)Като сложиш повече сода няма как да не станат пухкави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар