Меню

Гретен с тиквички, сирене и кашкавал

12 април 2021 | 13:22 | Илияна Николова
Добави в любими
½ чаша хлебни трохи или галета
2 големи тиквички, нарязани
250 г настърган кашкавал по избор
250 г сирене, натрошено
6 яйца
¾ чаша прясно мляко
¾ чаена лъжица сол
3 чаени лъжици бакпулвер 
5 супени лъжици брашно
1 супена лъжица масло
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Намажете форма за печене или тава с малко мазнина. Покрийте я с галетата или натрошените хлебни трохи. Нека полепнат навсякъде по стените на тавата. Поставете нарязаните тиквички в тавата. Поръсете с натрошеното сирене и кашкавала отгоре.

В отделна купа смесете разбитите яйца, млякото, солта, бакпулвера и брашното. Разбийте. Излейте сместа в тавата върху сирената. Добавете и разтопеното масло. Поръсете отгоре с още малко галета. Печете за 45 минути в загрята фурна или докато хване златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай