Меню

Сос за салата Цезар

16 април 2021 | 14:26 | Михаела Лазарова
3 от 5 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици майонеза
2 ч.л. дижонска горчица 
2 стрити скилидки чесън
1/4 чаша пресен лимонов сок 
сол и черен пипер на вкус
1 чаша мек или екстра лек зехтин (не екстра върджин)
1/2 чаша настърган пармезан
100 мл зехтин
10 мин

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

Всички съставки за дресинга се комбинират в кухненски робот и се смилат до получаване на кремообразна смес. Ако нямате такъв уред, може да ползвате пасатор или да разбиете на ръка съставките с помощта на тел, вилица.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Ива ( преди 4 месеца )
Каква е тази заблуда на салата Цезар да се слага майонеза и горчица ?! Оригиналната рецепта е с яйце и аншоа, и разбира се зехтин, чесън и лимон..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар