![4-5 големи картофа
500 г смляно агнешко
1 глава лук, нарязан
12 бр. гъби, нарязани
2 моркова, нарязани
1 кубче агнешки бульон
1 супена лъжица сос Уорчестър
400 г бял боб, сварен
400 г нарязани домати
3 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица масло
60 мл прясно мляко](/media/files/resized/article/654x358/4a1/ddd015352a9c58943c5f59e5b7ba64a1-029c94770509dfd065c311469255ab58.jpg)
-
Порции: 6
Обелете и нарежете картофите на едро. Сложете ги да се варят в подсолена вода. След като се сварят ги отцедете. В тиган на средна температура запържете агнешкото с лука, морковите и гъбите. Разбърквайте непрекъснато. Добавете Уорчестъра и соевия сос. След като месото покафенее, свалете от огъня. Сложете го на дъното на тава за печене. Добавете към него боба, бульона (натрошен) и доматите. Разбъркайте.
Сложете да се пече в загрята на 220 градуса фурна, докато картофите изстинат или за около 20 минути. След като картофите са охладени, отцедете ги, добавете към тях маслото и млякото и ги пасирайте до получаване на пюре.
Извадете агнешкото и зеленчуците от фурната. Покрийте с картофеното пюре. Върнете обратно във фурната за 15 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: