Меню

Овчарски пай с агнешко, гъби и моркови

19 април 2022 | 06:06 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4-5 големи картофа
500 г смляно агнешко 
1 глава лук, нарязан
12 бр. гъби, нарязани 
2 моркова, нарязани 
1 кубче агнешки бульон
1 супена лъжица сос Уорчестър 
400 г бял боб, сварен
400 г нарязани домати 
3 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица масло 
60 мл прясно мляко
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едро. Сложете ги да се варят в подсолена вода. След като се сварят ги отцедете. В тиган на средна температура запържете агнешкото с лука, морковите и гъбите. Разбърквайте непрекъснато. Добавете Уорчестъра и соевия сос. След като месото покафенее, свалете от огъня. Сложете го на дъното на тава за печене. Добавете към него боба, бульона (натрошен) и доматите. Разбъркайте.

Сложете да се пече в загрята на 220 градуса фурна, докато картофите изстинат или за около 20 минути. След като картофите са охладени, отцедете ги, добавете към тях маслото и млякото и ги пасирайте до получаване на пюре.

Извадете агнешкото и зеленчуците от фурната. Покрийте с картофеното пюре. Върнете обратно във фурната за 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай