Меню

Печени кюфтета със сьомга и лук

14 юни 2021 | 05:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г сьомга, сурова или отцедена от консерва 
1 яйце, разбито
1 супена лъжица зехтин
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
150 г галета 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В купа смесете сьомгата, яйцето, зехтина, лука и галетата. Овкусете със сол и пипер. Омесете кайма. Оформете кюфтета с ръце. Подредете ги в тава за печене с хартия. Печете за 20 минути или до златисто. Ако рибата, която сте избрали, е сурова, а не от консерва, пасирайте сместа с пасатор или в блендер. Друга опция е предварително леко да сварите рибното филе.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай