Меню

Стриди „Рокфелер“ с бекон

24 юли 2021 | 18:25 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 резена бекон
24 бр. стриди 
275 г спанак, леко сварен
5 с.л. галета
3 стръка пресен лук, ситно нарязан
2 стръка магданоз, ситно нарязан
½ ч.л. сол
½ ч.л. сос Табаско
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сухо бяло вино
1 кг груба морска сол
90 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. Сложете бекона в тиган за пържене. Запържете го до златисто. Отцедете мазнината, нарежете на парченца и оставете настрана.

Почистете стридите и ги поставете в дълбока тенджера. Покрийте с вода и ги сварете. След като водата заври, свалете тенджерата от котлона и отцедете. Оставете да изстинат. След като са добре изстинали, отворете стридите, като премахнете горната част от черупката и оставите месото им в долната част.

В блендер или с помощта на пасатор смесете бекона, сварения спанак, галетата, лука и магданоза. Добавете солта, Табаското, зехтина и бялото вино. Пасирайте отново до получаване на гладка смес.

Подредете стридите в тава за печене, в чието дъно сте поставили морската сол. Покрийте всяка стрида с лъжица от сместа в блендера. Печете за 10 минути в загрята фурна или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай